Quiz Showcase & Inspiratie

De pubquizzen van Number 42 zijn stuk voor stuk maatwerk en dus altijd uniek. Wat te denken van een Quiz & Music, of een Quiz & Taste waarbij een heerlijk diner wordt geserveerd. Zet de Benefiet-Quiz in als fundraisingactiviteit of verrijk uw zakelijke evenement met een quiz. Zoveel quizzen, zoveel mogelijkheden. Laat u inspireren!

Laat u inspireren op het gebied van quizzen.

Number 42 heeft sinds haar oprichting in 2010 vele quiz-gerelateerde evenementen georganiseerd. Zowel voor particuliere feesten en partijen als voor vele bedrijven uit het MKB, grootbedrijf, overheidsinstellingen en universiteiten. Onze quiz-evenementen zijn stuk voor stuk op maat gemaakt en daarom altijd uniek. Bent u benieuwd naar de quizzen die wij zoal hebben gedaan? Of wilt u inspiratie opdoen door te zien wat er mogelijk is? Zakelijk gingen partijen als ASML, Philips, Nutreco, De Lage Landen maar bijvoorbeeld ook de Europese Commissie u voor. Hier ziet u een aantal voorbeelden van de quizevenementen van Number 42.

Quiz Showcase & Inspiratie:
cocktails

Cocktail Workshop!

Een leuk element als aanvulling op een avondje dineren en quizzen of gezellig borrelen en quizzen is onze cocktail-workshop. De quiz wordt onderbroken voor een workshop waarin na een leuke introductie en zorgvuldige uitleg een selectie van cocktails door de gasten wordt bereid en genuttigd! In de quiz komen vervolgens ook nog enkele vragen terug over al het lekkers dat men zelf geshaket, gemixt en geproefd heeft!

hautequizzing

Haute Quizzine

Voor de liefhebbers van haute cuisine en quizzen is er goed nieuws: kiezen hoeft niet meer! Haute Quizzine combineert een avond quizzen met een diner in een top-restaurant (mét of zonder ster) waarbij de gangen afgewisseld worden door de quizrondes. Sommige feitjes over de gerechten houdt het bedienend personeel bewust achter. In elke ronde wordt namelijk een vraag gesteld over het gerecht dat u zojuist geproefd heeft. Onze ervaring is dat de zintuigen hiermee nog meer op scherp worden gezet!

winnaars

Teambuilding

Een pubquiz, of kennisquiz leent zich uitermate goed als teambuilding-activiteit. De gulden combinatie van actie en amusement in een quiz verbindt mensen door onderlinge strijd, ontspanning en plezier. Een leuke en laagdrempelige manier om mensen in teamverband te laten samenwerken en communiceren, terwijl er vanzelf een gezonde competitie losbarst tussen de quizteams. Een quiz night van Number 42 staat garant voor een teambuilding-activiteit waar nog lang over nagepraat zal worden!

toh2

A Taste of Holland

Bitterballen, haring en drop, allemaal lekkernijen waar Nederland bekend om staat bij internationale bezoekers. Tijdens o.a. een introductiedag voor internationale studenten van Fontys organiseerde Number 42 een pubquiz met een Hollands tintje. Daarbij trakteerden wij de deelnemers op een typisch Hollandse proeverij waarin kleine hapjes de revue passeerden. Een kopje erwtensoep met spek, een amuse-hapje hutspot, bitterballen met Zaanse mosterd, mini-tompoezen, en ga zo maar door. Ieder hapje ging gepaard met een vraag, bijvoorbeeld “welk kruid wordt gebruikt in de stroop van stroopwafels” of “waar komt Goudse kaas vandaan?”. Een Holland-quiz met proeverij geeft uw internationale gezelschap op ludieke wijze een echte “taste of Holland”!

europa

Europa Quiz

Voor de Europese Commissie hebben wij de Europa Quiz ontwikkeld. Een publiekelijke pubquiz geheel gericht op de “Europese Unie” die wordt ingezet als educatieve quiz. Tijdens een tiental quizevenementen reizen wij in 2014 en 2015 door Nederland om de deelnemers op speelse wijze bewust te maken van wat de Europese Unie is en doet. De vragen beslaan een breed scala van feitjes over de Europese Unie: alles van toeristische hotspots tot staatshoofden en van het Eurovisie Song Festival tot lokale actualiteiten.

stemmen1

Interactief Stemsysteem

Bij een “normale” pub quiz beantwoorden teams de vragen met behulp van een pen en antwoordformulier welke door het quiz team van Number 42 wordt opgehaald en nagekeken. Omdat dit bij onze grote quizevenementen erg veel pennen en formuliertjes zouden worden, is er de optie om een interactief stemsysteem in te zetten. Per tafel krijgen teams een stemkastje waarmee de vragen beantwoord kunnen worden, waarna de antwoorden van alle teams automatisch worden verwerkt in een scoresysteem. Zo doen we het bijvoorbeeld ook bij Quiz Night XL, een jaarlijks quizevenement en officieel onderdeel van de Dutch Technology Week. Tijdens Quiz Night XL spelen ruim 200 teams gelijktijdig met dit stemsysteem.

QuizMeet-Boekje-4

Quiz & Meet

Quiz & Meet is een door Number 42 ontwikkeld concept dat zich specifiek inzet op kennismakingen en introducties, van kleine tot grote groepen. Bij Quiz & Meet krijgen alle deelnemers een variant van een ‘quiz boekje’ en spelen daarmee zowel een individueel als ook gezamenlijk spel. De boekjes bevatten delen die aan elkaar moeten worden gekoppeld waardoor deelnemers met anderen op zoek moeten naar bijvoorbeeld een ontbrekend stukje foto, een andere hint of ontbrekende letter. Om tot een oplossing te komen zul je met veel mensen samen moeten werken, want er zijn vele varianten van het boekje ‘in omloop’ tijdens het spel. Quiz & Meet is hiermee een uniek concept dat op speelse wijze een dialoog op gang brengt onder alle spelers. Omdat communiceren bij deze vorm van pubquizzen essentieel is, is het Quiz & Meet concept uitermate geschikte voor introductiedagen, kennismakingsactiviteiten en andere bijeenkomsten met personen die niet bekend zijn met elkaar.

proeven3

Gebruik je zintuigen!

Een bijzonder populaire toevoeging aan een pubquiz van Number 42 zijn de zogenaamde ‘proefrondes’. Bij deze rondes laten we niet alleen de hersens van de deelnemers werken, maar spreken we ook hun zintuigen aan. Ruiken, proeven, voelen… Quizvragen in de vorm van hapjes of drankjes bieden een extra dimensie aan een pubquiz! Proefrondes kunnen heel uiteenlopend worden ingezet en aangepast worden op uw evenement. Ga bijvoorbeeld voor een uitdagende culinaire ronde met keukenkruiden en specerijen of een proeverij van diverse whiskey’s, luxe kaasplankjes of oud-Hollandse snoepjes. Leuk voor jong en oud. Een proefronde past perfect in onze klassieke pubquiz maar kan natuurlijk geheel thematisch aansluiten op uw themaquiz!

Winetasting

Quiz & Wine-tasting

Je zou het team van Number 42 rustig Bourgondiërs mogen noemen. Van mooie gerechten en een goed glas wijn worden wij heel gelukkig en we merkten al snel dat veel van onze opdrachtgevers die eigenschap met ons delen. Om die reden is onze quiz uit te breiden met een wijnproeverij waarbij we uiteraard een leuke koppeling maken door alles dat de gasten leren en proeven weer terug te laten komen in de quiz!

eindhovenquiz

Ontdek Eindhoven

Number 42 heeft haar thuisbasis in Eindhoven en we hebben dan ook een waar arsenaal aan mogelijkheden voor een middag of avond Eindhoven ontdekken aangevuld met een leuke Eindhoven-quiz. Wat dacht u van een rondleiding op Strijp S gevolgd door een quiz en diner in een oude kleedkamer van Philips? Een quiz gekoppeld aan een evenement als Glow of de Dutch Technology Week? Of een ontdekkingstocht door Eindhoven gevolgd door een quiz en diner verzorgd door Brasserie Flo in een prachtig aangeklede ruimte in het Holiday Inn? Voor grote groepen biedt de Carrousel op de markt een uitkomst; ook hier kunt u een dagje Eindhoven afsluiten met een quiz en diner. Liever een lekker tapas-diner of juist wat luxer? Wij hebben warme banden met heel veel Eindhovense restaurants en vinden dan ook moeiteloos de perfecte locatie voor u!

muziek

Quiz & Music

Muziek is een leuke aanvulling van elke activiteit en dat geldt zeker ook voor quizzen. Live muziek in een genre van uw keuze maakt de avond nog specialer. Een pianist die honderden nummers op verzoek kan spelen, een zangeres, een duo of een complete band? Liever een onbekende Singer Songwriter of de échte Crazy Piano’s?  De mogelijkheden zijn even uiteenlopend als het genre. Bijkomend voordeel: een quiz met muziekronde is al heel erg leuk, maar u mag van ons aannemen dat een quiz met live-muziekronde helemaal een bijzondere ervaring is! Ga voor een popquiz of vul uw algemene kennis-quiz aan met een live-muziekronde en spetterende afterparty.

grootst

Groot, Groter, Grootst!

Voor Number 42 is geen evenement te klein of te groot! Zo heeft Number 42 evenementen voor een publiek tot 1400 personen georganiseerd in Eindhoven in het Beursgebouw, Klokgebouw en in de Effenaar. De volledige organisatie van deze mega producties is daarbij in handen van Number 42, van concept tot planning en uitvoering. Evenementen van dit formaat vragen om goede voorbereiding en gedegen uitvoering. Van camera’s tot lichtshow, van beveiliging tot EHBO, van ticketsysteem tot catering. Maar ook de organisatie van de promotie, vormgeving, aankleding, presentatie en entertainment kunnen wij ‘intern’ verzorgen. Desgewenst kan Number 42 ook een quiz element toevoegen aan úw evenement; wij zijn ervaren met quizevenementen tot 250 teams!

fotoronde

Multi-inzetbare Quizvragen

Number 42 schrijft haar vragen meestal voor live gepresenteerde quiz-evenementen op maat. Omdat alles wat we doen maatwerk is kunnen we echter ook vragen verzorgen voor spellen of televisieproducties. Van algemene kennis tot vragen in elk gewenst thema en in elk benodigd format. Van 5 tot 5.000 vragen – we denken graag met u mee!

endemol

TV Presentatie

Onze quizmasters hebben tevens ervaring met presentatie voor de camera; zowel voor televisieproducties als voor grote live-evenementen zoals Quiz Night XL. Op de foto een pilot show van Endemol.

tapas

Quiz & Tapas

Een optie die een dusdanige populariteit geniet dat we hem wel moeten noemen is onze Quiz met tapas-diner. Een rondje tapas wordt afgewisseld met een rondje quizzen; aan het eind van de avond zijn de buiken gevuld met allerlei lekkers en is er een mooie fles Spaanse wijn voor het winnende team!

prijzen

Benefietquiz

Een goed doel steunen én een gezellige avond beleven, twee vliegen in een klap! Number 42 organiseert met veel plezier een benefietquiz om uw fundraising activiteit extra kracht bij te zetten. Of u nu een mooi bedrag wilt ophalen voor een lokaal ziekenhuis of voor een opknapbeurt van uw sportkantine, een pubquiz biedt een zeer geschikte gelegenheid om uw leden of sponsoren bijeen te brengen tijdens een benefietavond. Number 42 organiseert jaarlijks benefietquizzen voor bijvoorbeeld Rotary clubs en denkt daarbij graag met u mee over het optimaal benutten van de mogelijkheden voor een mooi eindresultaat!

qnxl

Presentatie & Quizmasters

Voor uw evenement op zoek naar een ervaren presentator of presentatrice? Onze quizmasters hebben een fikse hoeveelheid ervaring met het presenteren van shows en programma’s voor kleine en grote gezelschappen en komen deze taak dan ook graag van u overnemen! Van zakelijke evenementen tot TV-producties.

ffastfood2-2-4

Fancy Fast Food

Quiz en diner gecombineerd, dat doen we vaker. Maar speciaal voor een bedrijfsevenement van Philips serveerden we voor 180 internationale gasten een walking dinner: een 4 gangen diner op niveau met een knipoog. Het ‘fancy fast food’ bestond in dit geval uit een huisgemaakte chicken caesar salade, mini burger met truffel en gourmet pizza’s. Het ‘gourmet fast food’ werd geserveerd in traditionele fast food verpakkingen die speciaal voor deze gelegenheid op maat gemaakt zijn in de huisstijl van de opdrachtgever. Met een knipoog. De gangen van het diner en de rondes van de quiz wisselden elkaar vloeiend af, resulterend in een smaakvolle en gezellige avond!

dating

Quiz & Date

Tijdens het ontwikkelen van onze ontmoetings-concepten kwamen we tot de conclusie dat deze verrassend goed in te zetten zijn als “Quiz & Date-activiteit”. Weer eens wat anders dan blind- of speeddaten: met een speciale versie van onze “Quiz & Meet” of onze roulatiequiz komen gasten op een avond in gesprek met een heleboel leuke heren en dames. Ook wel heel handig: zo’n quiz geeft je meteen al iets om over te babbelen. ‘Creatieve’ openingszinnen zijn daarmee gelukkig niet meer nodig!

battleofthesexes

Themaquizzen

Zoekt u een quiz die naadloos aansluit bij uw publiek of thema, zoals bijvoorbeeld een entertainmentquiz of een culinaire quiz? Wilt u het jaar afsluiten met een jaaroverzichtsquiz of gaat met ons mee op een reis rond de wereld in quizvorm? The sky is the limit! De themaquizzen van Number 42 worden, net als al onze andere quizzen, geheel op maat gemaakt. Even rustig rondkijken tussen de populairste thema’s om wat inspiratie op te doen, kan via “De Themaquizzen van Number 42”.

quize-taste

Quiz & Taste

Een quiz vergezeld van een hapje en drankje of een compleet diner-arrangement. We organiseerden al vele tientallen Quiz & Taste evenementen waarbij het menu en de locatie zeer uiteenlopend waren. Van 60 personen aan de tapas tot 200 deelnemers aan het Gourmet Fast Food en van 3-gangen diner op niveau tot een heerlijke barbecue op een verrassende locatie! Alles kan; van hapjes met een speciaalbiertje tot een vijf-gangen diner plus wijnarrangement in een sterrenrestaurant en alles daar tussenin!

quizzers

Roulatie-Quiz

Bij dit unieke concept speelt iedere deelnemer elke quizronde met andere spelers. Elke speler krijgt per ronde het gemiddelde aantal punten van het team. Uiteindelijk komt er zo een individuele winnaar uit – terwijl je de hele avond in teams bezig bent geweest. Uitermate geschikt bij een introductiedag of kennismakingsactiviteit! Succes gegarandeerd!

quiz-1

True or False

Feitjes en fabels staan centraal in deze leuke mix van trivia tot broodje aap. Deelnemers kiezen met rode en groene kaartjes per stelling voor ‘waar of niet waar’. Ook wel bekend als “Petje op, Petje af”. Deze quiz staat garant voor hilariteit en leent zich goed als ijsbreker, intermezzo of bonusronde.

beamer

Beamer-Quiz

Bij een beamer-quiz worden de quizvragen visueel ondersteund. Zo kan elke vraag bijvoorbeeld ondersteund worden door een filmfragment of een foto. Een beamer-quiz kan de betrokkenheid bij de quiz verhogen en geeft de quiz een exclusieve uitstraling. Leuk voor jong en oud – In een horecazaak of bijvoorbeeld tijdens een zakelijk congres.

comedy3

Quiz & Comedy

Number 42 houdt wel van een beetje humor. We verwerken dan ook graag een komische noot in onze quizzen, maar het kan natuurlijk altijd grappiger! Voor diverse evenementen hebben we al met succes samengewerkt met stand-up comedians die het quiz-programma nog leuker maken door deelnemers tijdens of na de quiz te vermaken met een leuke comedy-show. We hebben inmiddels warme contacten met comedytalent dat de lachspieren van uw gezelschap gegarandeerd aan het werk weet te zetten! Uiteraard niet alleen beschikbaar in het Nederlands, maar ook in het Engels – internationale comedians hebben bij ons vaker op de planken gestaan.

quiz-1

English Only?

Een Engelstalig gezelschap te vermaken? Don’t Panic! Number 42 heeft namelijk uitgebreide ervaring op het gebied van Engelstalige quizzen voor internationale gezelschappen.
Neemt u hiervoor maar eens een kijkje onder ‘International Quiz Night’.

"Number 42: The Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything."

− Douglas Adams