Leuke pubquiz varianten met onze themaquizzen.

Naast de klassieke pubquiz biedt Number 42 ook allerlei varianten op quizzen, zoals bijvoorbeeld themaquizzen. Bij een themaquiz zijn de vragen afgestemd op een specifiek thema. Van geschiedenis tot aardrijkskunde en van entertainment tot techniek. De onderwerpen voor thema-quizzen zijn eindeloos en de mogelijkheden ook!

Ieder gewenst thema in een quiz op maat.

Themaquizzen richten zich op een specifiek onderwerp. Van geschiedenis tot aardrijkskunde en van entertainment tot techniek. De onderwerpen voor thema-quizzen zijn eindeloos, en de mogelijkheden ook. Bent u groot fan van de ’80’s, zijn uw gasten allemaal fanatieke sportievelingen of wilt u een quiz die aansluit op uw Hawaii-feest thema? Of zoekt u een quiz die wordt ondersteund met film of live muziek? Geen probleem! Ter inspiratie zit u hier een paar voorbeelden van populaire themaquiz onderwerpen van Number 42. Maar daar houdt het niet op, want eigenlijk kan ieder gewenst thema worden verwerkt in een quiz op maat!

Themaquiz voorbeelden:
battleofthesexes

Battle of the Sexes Quiz

Deze quiz staat garant voor de ultime competitie: mannen tegen vrouwen! Mannen hebben een beter gevoel voor richting en vrouwen kunnen meerdere dingen tegelijk, toch? Test het zelf en laat de strijd maar losbarsten!

sushi

Culinaire Quiz

‘Foodies’ kom je tegenwoordig tegen op elke straathoek. Terecht, want wie vindt lekker eten nu geen aangename bezigheid? In deze quiz maak je een culinaire reis langs ingredienten, recepten en beroemde chefs. Onder het genot van een hapje en drankje, dan maar?

hollandquiz

Welcome to the Netherlands Quiz

Een quiz waarin we internationale gezelschappen op speelse wijze kennis laten maken met Nederland. Van leuke waar of niet waar feitjes over ons mooie kikkerlandje tot een heuse ‘proefronde’ waarin kennis wordt gemaakt met Hollandse culinaire hoogstandjes zoals bitterballen, haring en stroopwafels!

reisronddewereld

Reis rond de Wereld

Ga met ons mee op een reis rond de wereld in 80 vragen waarin we Bangkok aanwijzen op de kaart terwijl we een stukje Franse kaas wegspoelen met een glaasje Griekse ouzo en ondertussen alles te weten komen over Javaans theater.

muziek

Muziekquiz / Popquiz

Voor de echte muziekliefhebbers is er de muziek-quiz (of pop-quiz) van Number 42. Van Amadeus Mozart tot Kanye West en van triangel tot synthesizer. En het wordt echt een feestje als er een live band de muziekfragmenten verzorgt!

jaaroverzicht

Happy New Year Quiz

Aan het eind van elk jaar spitten we door kranten, periodieken en jaaroverzichten om een spetterende Jaaroverzichtsquiz te maken. Champagne, een kraakverse oliebol en het antwoord op de vraag “Wat herinnert u zich nog van de afgelopen 365 dagen?”.

sport

Sportquiz

Een quiz over de wereld van de sport, van Maradona tot Tour de France en van Olympische spelen tot Wimbledon. Natuurlijk kunnen we ook een mooie sportquiz geheel wijden aan 1 thema of sport: een WK-quiz of Tourquiz op maat? Geen probleem!

film

Filmquiz

Oneliners, cliffhangers en movie quotes, we kennen er allemaal wel een paar! Een quiz vol film-vragen van drama tot science fiction en van Henry Fonda tot Angelina Jolie. Ondersteund door beeldmateriaal komt de filmquiz echt tot leven.

kidsquiz

Kinder- of Jongerenquiz

Ook voor kids en jongeren maken we leuke quizzen waarbij we de vragen afstemmen op de leeftijd van de deelnemers en daarbij kijken naar wat hun hobby’s en interesses zijn en waar ze zich op school zoal mee bezig houden. Leuke aanvullingen zoals een op kids afgestemde filmpjes- of proefronde maken de quizpret compleet!

entertainment

Entertainmentquiz

Zo’n popquiz lijkt u leuk, maar een filmquiz is toch eigenlijk ook wel heel gaaf? Kies dan voor een entertainmentquiz waarin beide thema’s op zeer verrassende wijze aan bod komen in uiteenlopende vragen, aangevuld met allerlei leuke feitjes over beroemdheden!

science

Science & Technology Quiz

In deze wetenschapsquiz laten we op een leuke manier alle facetten van de wetenschap de revue passeren. Van beroemde wetenschappers tot de laatste gadgets en van wereldschokkende ontdekkingen tot fascinerende feitjes over de gorilla!

boeken

Boekenquiz / Literairequiz

De boekenquiz (of literairequiz) is er voor de echte boekenwurmen en lettervreters. Van Orwell tot J.K. Rowling, van poezie tot autobiografie en van The Color Purple tot 50 Tinten Grijs, het allerleukste a-b-c in een quiz!

Der Untergang der Titanic

Geschiedenisquiz

Van Lodewijk XIV tot Mandela en van de industriële tot de sexuele revolutie: verwacht het allemaal in deze verrassende quiz waarin geschiedenis op originele wijze tot leven komt en die moeiteloos geschikt te maken is voor jong en oud!

"Number 42: The Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything."

− Douglas Adams