Wat is de Number 42 pubquiz?

De Number 42 Quiz is een ‘klassieke pubquiz’ die we daarnaast in allerlei varianten aanbieden en daarmee geschikt kunnen maken voor elk publiek. Bij een pubquiz nemen teams het tegen elkaar op door het beantwoorden van vragen over een scala aan uiteenlopende onderwerpen. Wie dat het best doet wint de eeuwige roem!

Wat is een pubquiz?

Bij een pubquiz (ook wel kennisquiz, quiznight of triviaquiz genoemd) nemen teams van 2 tot 5 personen het tegen elkaar op in een kennis-spel, door middel van het beantwoorden van vragen op het gebied van allerlei onderwerpen zoals geschiedenis, sport, eten en drinken, aardrijkskunde, muziek, film en ga zo maar door. Tijdens deze avondvullende activiteit worden de vragen gesteld door een quizmaster en de deelnemers noteren in teamverband hun antwoorden op een antwoordformulier. Aan het eind van de avond is het team dat de meeste vragen juist beantwoord heeft natuurlijk de winnaar!

Waarom een pubquiz van Number 42?

Quizzen is een passie van Number 42! Wij hebben uitgebreide ervaring met het schrijven en presenteren van leuke, creatieve en inventieve quizvragen die afgestemd zijn op allerlei soorten publiek. Daar organiseren we mooie evenementen omheen, verzorgd door ervaren quizmasters en georganiseerd door een gedreven team. Vanuit ons kantoor in Eindhoven bedienen we niet alleen de quiz markt in Noord Brabant, maar ook de rest van Nederland! Dat doen we met veel plezier, enthousiasme en niet onbelangrijk: kennis van zaken. Over wat de quizzen van Number 42 zo bijzonder maakt kunt u hier alles te weten komen.


Diversiteit

Number 42’s pubquiz zou omschreven kunnen worden als een trivia-, of kennisspel. Ons quiz- team verzorgt een quiz in verschillende rondes. Iedere ronde bestaat uit een aantal vragen. Een mix van algemene kennis afgewisseld door themarondes zoals een fotoronde, muziekronde of zelfs een filmronde. Heel divers en voor elk wat wils!


Werkwijze

De quiz wordt meestal gespeeld in teams van 2 tot 5 personen. Doel van onze pubquiz is dat men geniet van een leuk avondvullend programma onder het genot van een drankje en hapje. Teams noteren hun antwoorden per ronde op onze antwoordformulieren en uiteindelijk wint het team met de meeste punten.


Teamnamen

Bij een quizteam hoort een goede teamnaam. Wij komen de mooiste creaties tegen! Zo kunt u het opeens op moeten nemen tegen damesteams genaamd “No Man’s Wisdom” of een groep volwassen “Teletubbies”. Maar ook namen als “Per consumptie Wijzer” of “The Quizzards of Oz” zijn bij onze quizzen vaak geziene gasten.


Quizvragen

Onze quizvragen omvatten alles van Spongebob tot Presidenten en van de Orang-Oetan tot de Tour de France. De mix van vragen uit onderwerpen zoals geschiedenis, aardrijkskunde, sport, taal, muziek of film maken de quizzes van Number 42 leuk voor jong en oud. Kijk eens bij onze ‘Voorbeeld Pubquiz‘ voor een voorproefje!


Varianten

Number 42 biedt quizen in vele varianten, zoals ‘Thema quizzen‘ met vragen over een specifiek thema. Maar ook quizzen met film, live muziek, diner en entertainment zijn mogelijk, zoals onze ‘Quiz Showcase & Inspiratie‘ laat zien. En voor internationaal, Engelstalig publiek is er onze specialiteit ‘International Quiz Night’.


Maatwerk

Wat onze quizzen zo bijzonder maakt is dat we altijd maatwerk leveren. Al onze quizzen worden altijd geheel op maat gemaakt voor uw evenement en publiek. Niets is standaard en alles is mogelijk. Wij kunnen zelfs uw gehele evenement op maat maken! Lees hier meer over onder ‘Events by Number 42‘.

Hoe het pubquizzen ooit begon…

De Pubquiz of Quiznight ontstond in Groot-Brittannië waar het als ‘pub game’ werd bedacht om gasten te vermaken en nieuwe gasten naar pubs en bars te lokken. Dat bleek te werken. Vanaf de jaren ’70 is het fenomeen enorm gegroeid en inmiddels zijn er vele duizenden pubquizzen te bezoeken door heel Engeland, maar ook in de rest van de wereld. Van New York tot Alabama en van Bangkok tot Praag, de liefhebber weet er moeiteloos eentje te vinden. Ook in Nederland en België is het quizzen zeer populair aan het worden.

"Number 42: The Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything."

− Douglas Adams