Quizcase #3

De Europese Commissie

Complexe vraagstukken van een bijzondere klant.

Twee uiteenlopende vraagstukken voor een bijzondere klant. De Europese Commissie informeert burgers via diverse Europe Direct Info Centers in Nederland. Om op een leuke manier meer ruchtbaarheid te geven aan die centra creëerden wij de Europaquiz.

De Europa Quiz

De Europaquiz trok door Nederland langs de twaalf verschillende EDICs. Niet alleen bedachten we de vragen, we presenteerde de kennisquizzen en adviseerden de organisatie. Ook droegen we zorg voor het complete design. Een totaalpakketje dus. Van een eventwebsite tot het coachen van de medewerkers om zelf teams te werven voor de quiz. Met het event maakten we vooral tastbaar wat Europa doet voor Nederlandse burgers. Europese missie: geslaagd!

Online quiz over wetenschap

Naast de Europaquiz ontwikkelden we ook een online quiz in het kader van het Weekend van de Wetenschap. Verschillende wetenschappelijke instellingen openen dan hun deuren voor het publiek. Wat veel mensen niet weten is dat Europa veel projecten financiert. Tijd voor meer aandacht en meer bezoekers! Met een online kennisquiz belichtten we de rol van Europese projecten in de wetenschap. Daarvoor moesten we behoorlijk diep in de materie duiken. Een toffe uitdaging voor ons dus. Ook voor de deelnemers trouwens. De prijs was dan ook niet mis: een bezoek aan ESA!

1500
Deelnemers in onze grootste quiz
100
Quizzen per jaar
42
Hét ultieme antwoord
15000
Antwoordformulieren per jaar
365
Dagen per jaar te boeken

Enkele van onze klanten: