Speel onze voorbeeld pubquiz online

Wordt het een high five? Of een ‘lanterne rouge’?

Leuk zo’n pubquiz! Maar wat is het nu eigenlijk?

Waar komt de uitdrukking ‘rode lantaarndrager’ oorspronkelijk vandaan? Het zou zomaar een kennisvraag kunnen zijn tijdens een van onze quizzen. Of: waar werden pubquizzen voor het eerst georganiseerd? Dat antwoord verklappen we graag.

Er is maar één land waar je op elke straathoek een pub vindt en dat is natuurlijk Groot-Brittannië. Daar ontstond de pubquiz. Een fenomeen dat in de jaren 70 snel groeide en uitwaaierde over de hele wereld.

Wat een pubquiz precies is? Een soort triviant maar dan in de kroeg. Kennisvragen over geschiedenis, sport, aardrijkskunde, muziek, cultuur: alles is mogelijk. Vragen worden vaak opgeleukt met video’s, muziek en foto’s. Op een antwoordformulier beantwoorden teams quizvragen die de quizmaster stelt. En degene met de meeste punten wint. Klinkt simpel toch? Niet als je met ons meespeelt. Wij geven de traditionele pubquiz een twist. Afwijkende spelformats, uitdagende opdrachten, bijzondere locaties en passende thema’s: wij mixen custom content met algemene kennis en creëren voor jouw bedrijf een pubquiz op maat.

Genoeg trivia over pubquizzen. Speel onze online quiz!

De quizmaster moet je er zelf bij denken. Het nakijken mag je ook zelf doen. Maar het testen (en verrijken!) van je kennis gaat met onze online pubquiz zeker lukken! Deze XL-voorbeeldquiz telt maar liefst 10 rondes van 10 vragen. Van algemene kennis tot muziek. Van reguliere vragenrondes tot een voorbeeld van wat je tijdens een corporate quiz mag verwachten. Hoeveel punten scoor jij?

Ronde 1: Mixed Bag

We beginnen met een gemengde ronde. Van muziek en film tot aan geschiedenis en van literatuur en de kunsten tot aan culinaire feitjes!

Speel Ronde 1

Ronde 2: Around the World

In deze 10 vragen reizen we rond de wereld. Van topografie tot aan toeristische trekpleisters. Van hoge berg tot vreemde talen!

Speel Ronde 2

Ronde 3: 50 / 50

De fifty-fifty ronde is supersnel. Je krijgt weer 10 vragen, maar je hoeft nu steeds alleen maar te kiezen tussen A en B. Simpel! Of toch niet?

Speel Ronde 3

Ronde 4: Mixed Bag

Een standaard vragenronde: 10 vragen die over van alles en nog wat kunnen gaan! Uiteraard is elke vraag voorzien van een mooie foto.

Speel Ronde 4

Ronde 5: Muzikale dieren?!

Don’t panic! Je hoort geen dierengeluiden, gewoon muziek. Het zijn 10 bekende nummers; we zoeken steeds het dier uit de titel.

Speel Ronde 5

Ronde 6: Heineken

Een zakelijk ronde: 10 vragen gelinkt aan het merk Heineken. Het leuke: je hoeft echt niet bij Heineken te werken om ‘m te kunnen spelen.

Speel Ronde 6

Ronde 7: 1 t/m 10

Een snelle ronde met een twist. Elk antwoord is een cijfer van 1 tot en met 10. Het mooie? Elk getal komt slechts 1 keer voor. Lekker puzzelen!

Speel Ronde 7

Ronde 8: Mixed Bag

We spelen nog een laatste set van tien uiteenlopende vragen. Van sport tot kunst, van muziek tot film, van geografie tot geschiedenis.

Speel Ronde 8

Ronde 9: Alles over Auto’s

Een thematische ronde: Alle vragen gaan over auto’s! Autoliefhebber? Dat is heel mooi, maar niet nodig. Je hoeft juist geen autokenner te zijn.

Speel Ronde 9

Ronde 10: Muziekronde

We sluiten af met een raad-de-plaat muziekronde. Je krijgt 10 fragmenten te horen; we zoeken steeds de titel én de artiest of band.

Speel Ronde 10