Voorbeeld Pubquiz van Number 42

Ronde 1: Mixed Bag

Dit is Ronde 1 van de Voorbeeld Pubquiz van Number 42! De totale voorbeeldquiz bestaat uit 10 rondes, met in totaal 100 quizvragen. Ronde 1 is een Mixed Bag ronde; 10 quizvragen over diverse onderwerpen. Algemene kennis ronduit. Zet ‘m op!

We trappen af met een sportieve vraag! De hier getoonde sport zou je ook wel kunnen omschrijven als een ‘vecht-dans’. Welke sport zie je hier beoefend worden?

Capoeira

Capoeira is de nationale sport van Brazilië. De wortels van de sport liggen in soortgelijke spelen die werden meegebracht door de Afrikaanse bevolking in de tijd van de slavernij in Brazilië.

De jaren ‘90 culthelden Beavis en Butthead droegen allebei een t-shirt met daarop het logo van een beroemde band. Om welke twee bands ging het? Ze zijn goed voor een half punt per stuk!

Metallica & AC/DC

Metallica staat bij Beavis op het shirt, AC/DC bij Butthead. Oorspronkelijk werd dit TV programma uitgezonden bij MTV tussen 1993 en 1997.

Een vraag voor de puzzel-liefhebbers: welke beroemde acteur zit verstopt in het anagram ‘cool ego energy’?

George Clooney

Velen kennen hem nog als de knappe dokter Ross uit E.R., maar ook voor serieuzere rollen draait hij zijn hand niet om. Voor de film Syriana won hij een Oscar voor beste mannelijke bijrol. Tevens won hij als producent een Oscar voor beste film voor Argo.

Voor een half punt per stuk: welke drie blaasinstrumenten zie je op de afbeelding?

Hobo, Vuvuzela, Didgeridoo

In 2010 werd de Zuid-Afrikaanse Vuvuzela bij het grote publiek bekend dankzij het WK voetbal. De Didgeridoo wordt al vele duizenden jaren door Australische Aboriginals bespeeld. De hobo wordt onder meer bespeeld als instrument in symfonieorkesten. De naam komt van het Franse hautbois, wat ‘hoog hout’ betekent.

Je hoort een mashup van 2 liedjes. We zoeken de 2 artiesten

Fatboy Slim & Dire Straits

Rockafeller Skank was in 1998 een hit voor de Engelse dj Norman Cook, beter bekend als Fatboy Slim. Money for Nothing van de Britse band Dire Straits verscheen voor het eerst op hun bestverkochte album Brothers in Arms in 1985. Leuk feitje over dat liedje: Het is de stem van Sting die aan het begin van het nummer de tekst “I want my MTV” zingt.

Van nature komt deze vrucht uit Midden- en Zuid Amerika. Ook in Zuid-Oost Azië is hij erg populair. In Europa timmert hij nog aan de weg. Wat is de naam van deze tropische vrucht?

Pitaja (Drakenvrucht / Dragon fruit)

De pitaja is de vrucht van verschillende cactussoorten en je kunt ze krijgen met een roze, maar ook met een gele schil. Het vruchtvlees kan wit of rood zijn en bevat altijd zwarte pitjes.

We zien hier een kaart van een fictief land. Uit welke verfilmde boekenserie is dit land afkomstig?

De Hongerspelen (The Hunger Games)

De Hongerspelen is een boekentrilogie van Suzanne Collins. De boeken spelen zich af in de toekomst. Noord-Amerika is gedeeltelijk onder water gelopen en het andere deel is één land geworden; Panem. Dit is verdeeld in een hoofdstad, het Capitool, en 12 districten eromheen.

Google lanceert Google Maps. Paus Johannes Paulus II overlijdt en wordt opgevolgd door Benedictus XVI. De orkaan Katrina trekt verwoestend over de stad New Orleans en You’re Beautiful van James Blunt is een grote hit. In welk jaar gebeurde dit alles?

2005

Je krijgt een half punt als je 2004 of 2006 hebt geantwoord.

Een vraag voor alle scheikunde-liefhebbers! Wat is het chemische element met de allerkortste volledige naam?

Tin

Tin is een van de vroegst ontdekte metalen. Het werd gebruikt voor het maken van brons, dat is een koper-tin legering. In 3500 v.Chr. was al bekend dat tin een verhardend effect had op koper.

Op 16 mei 2019 overleed de toonaangevende Chinees-Amerikaanse architect I. M. Pei. In welke stad vind je een beroemde piramide die door hem ontworpen werd?

Parijs

Pei was de ontwerper van de iconische glazen piramides op de binnenplaats van het Louvre in Parijs.

Goed bezig! Dat was Ronde 1 van de voorbeeldquiz. Ga snel door!

Overzicht

Ronde 2