De FocusQuiz

Krijg grip op je concentratie en productiviteit!

De FocusQuiz draait, zoals de naam al doet vermoeden, helemaal om ‘focus’. Met goede focus verbeter je jouw concentratie en productiviteit. De quiz is er voor iedereen die wel eens moeite heeft zich niet te laten afleiden. Bijna iedereen, dus! In 60 minuten dagen we jou en jouw team op een interactieve manier uit om met ‘focus’ aan de slag te gaan. Een leuke uitdaging met ‘instant reward’!

Waarom een FocusQuiz?

Wat is het probleem?
We zijn drukker en vermoeider dan ooit, maar krijgen toch minder gedaan. We laten ons continu afleiden: door collega’s, mailtjes en notificaties, én door ons eigen hoofd. We kunnen ons steeds minder lang concentreren, het kost ons meer tijd om ons werk te doen en de stress neemt toe. Hoe fijn zou het zijn als je jezelf en je team weerbaarder kon maken tegen afleiding en stress om zo meer gedaan te krijgen?

Voor wie is de FocusQuiz?

FocusQuiz voor teams
Deze quiz is er voor iedereen die wel eens moeite heeft zich niet te laten afleiden. Bijna iedereen, dus! Want jij vraagt je toch ook wel eens af: wat heb ik nou eigenlijk gedaan vandaag? Waarom loop ik zo vaak achter de feiten aan? Waarom heb ik geen regie over mijn agenda? Hoe kan mijn team productiever worden? Hoe ga ik ziekteverzuim in mijn team tegen? Het antwoord is FOCUS.

Enkele wetenschappelijke feiten

Prikkels

Het aantal prikkels dat dagelijks op ons afkomt is sinds de jaren ‘80 vervijfvoudigd.

Productiviteit

Als een collega naast je zit te bellen, ben je gemiddeld 60% minder productief.

Open office

Werken in een open office kost door alle afleiding gemiddeld 89 minuten per dag extra en kent 62% meer ziektedagen.

Met focus aan de slag!

In de Live Online FocusQuiz van 60 minuten dagen we jou en je team op een interactieve manier uit om met ‘focus’ aan de slag te gaan. Quizmaster Julinka van Keulen van Number 42 en ervaren quizauteur Astrid van Bernebeek van De Vragenfabriek zijn helemaal voor je in de materie gedoken. Daarbij konden we niet heen om de bestseller ‘Focus Aan/Uit’ van Mark Tigchelaar (neurowetenschapper) en Oscar de Bos (focusexpert)*. Wij hebben de belangrijkste inzichten uit deze ‘focusbijbel’ vertaald naar een set prikkelende quizvragen waar óók zij helemaal achter staan!

* Voor hun boek ‘Focus Aan/Uit’ hebben zij een schat aan wetenschappelijke literatuur over focus en het brein verzameld en vertaald naar praktische inzichten en tools om minder afgeleid te raken. Hun Focus Academy verzorgt trainingen over focus die wereldwijd al door meer dan 100.000 mensen zijn gevolgd.

Concrete tips en tricks

Wat levert het mij op?
De ene na de andere eye-opener zal zich aan je openbaren. Je leert te snappen hoe je hoofd werkt en je gaat inzien wat je grootste afleiders zijn, waardoor je meer grip krijgt op je tijd. We tonen je waarom een potje ‘wie het laatst het licht uitdoet’ je géén betere cijfers oplevert. En je krijgt na de quiz een whitepaper met daarin de belangrijkste concrete tips en tricks die je direct kunt toepassen voor een productievere werkdag. Een leuke uitdaging met ‘instant reward’!

FocusQuiz voor jullie team!

Neem contact op met Number 42, of vul het ‘bel mij terug’ formulier in onderaan deze pagina, en plan jullie FocusQuiz in. Benieuwd naar de diverse mogelijkheden? Bekijk hieronder de verschillende opties:

Online FocusQuiz

– Een pre-recorded quiz, gepresenteerd door onze quizmaster Julinka vanuit onze studio. Zij geeft ook de toelichting bij elk antwoord.
– De quiz gaat op een door jullie gekozen moment live via een exclusieve link (er is in deze variant geen live interactie).
– Je nodigt je team uit voor die datum en laat de deelnemers teams maken van 4 of 5 mensen, die fysiek of online bijeenkomen.
– Jullie krijgen duidelijke instructies om ervoor te zorgen dat alles bij aanvang goed klaarstaat voor de sessie.
– Na de quiz ontvangen jullie een verslag van de resultaten van alle teams én een tips & tricks-document (pdf) voor alle deelnemers.
– De allerscherpste prijs: 1500 euro (excl. btw)

Live Online FocusQuiz

– De quiz wordt op een door jullie gekozen moment live door onze quizmaster Julinka gepresenteerd vanuit onze studio.
– Zij deelt tijdens de quiz resultaten, toelichting bij de antwoorden en uitslagen met de deelnemers.
– Je nodigt je team uit voor die datum en laat de deelnemers teams maken van 4 of 5 mensen, die fysiek of online bijeenkomen.
– Gepersonaliseerde introductie en afronding én een virtuele prijsuitreiking.
– Na de quiz ontvangen jullie direct een overzicht van de resultaten van alle teams en een tips & tricks-document (pdf) voor alle deelnemers.
– Prijs: 2100 euro (excl. btw)

Custom FocusQuiz (maatwerk)

Wie een stapje verder wil gaan en op zoek is naar meer aandacht voor persoonlijke inhoud en meer nadruk op het teambuildingaspect is een maatwerkquiz de perfecte keuze. Laat onze crew de Online FocusQuiz live voor jullie uitvoeren op kantoor of op een inspirerende door jullie gekozen externe locatie. Wij schakelen graag met de gekozen locatie om alle techniek en faciliteiten netjes op orde te krijgen. Onze ervaren quizmaster Julinka en haar crew komen graag naar jullie toe om er een bijzonder event van te maken! Uiteraard personaliseren we de quiz desgewenst voor jullie met op maat geschreven vragen over het bedrijf of team.

Prijs: vanaf 2350 euro (excl. btw)

Over quizmaster Julinka van Keulen – Number 42

Julinka staat aan het roer van Number 42 en creëert en organiseert met haar team jaarlijks vele zakelijke en publiekelijke quizevents, zowel op locatie als online. Ze is al sinds 2010 het vaste gezicht van vele publiekelijk kennis- en pubquizzen zoals de International Quiz Night; een wekelijkse Engelstalige pubquiz voor de internationale gemeenschap van Eindhoven, de Global Online Quiz die mensen van over heel de wereld online met elkaar verbindt en Quiz Night XL, een jaarlijke Science & Tech pubquiz met 1400+ deelnemers. En Julinka is specialist van corporate gamification concepten in de vorm van op maat gemaakte online quizzen en live quiz-evenementen voor vele grote bedrijven over heel de wereld.

Over quizauteur Astrid van Bernebeek – De Vragenfabriek

Astrid is een quizvragenschrijfster met een dijk aan ervaring. Haar bedrijf De Vragenfabriek is specialist in het maken van (quiz)vragen waar je ‘iets aan hebt’. De Vragenfabriek maakt quizvragen voor een tal bedrijven en organisaties. Zo maakte zij al bijna 10.000 vragen over alle denkbare onderwerpen voor de kennis- en blufquiz ‘Met Het Mes Op Tafel’ van Omroep Max (voorheen NPS), maar ook voor vele andere tv-quizzen. Haar missie luidt dan ook ‘algemene kennis voor een breed publiek toegankelijk maken’. Niet voor niets wordt Astrid als de “koningin van de quizvragen” omschreven in een interview van Arnold Reyneveld.

We bellen!

Natuurlijk kun je ons bellen. Graag zelfs! Maar, we zijn vaak op pad. Krijg je geen gehoor? Laat je naam en telefoonnummer achter. We bellen je altijd terug. E-mailen kan natuurlijk ook.
  Quizvraag!

  Speel nu de online voorbeeld pubquiz! 100 quizvragen & 100 antwoorden
  1500
  Deelnemers in onze grootste quiz
  100
  Quizzen per jaar
  42
  Hét ultieme antwoord
  15000
  Antwoordformulieren per jaar
  365
  Dagen per jaar te boeken

  Enkele van onze klanten: