Voorbeeld Pubquiz van Number 42

Ronde 5: Muzikale dieren?!

Dit is Ronde 5 van de Voorbeeld Pubquiz van Number 42! De totale voorbeeldquiz bestaat uit 10 rondes, met in totaal 100 quizvragen. Ronde 5 is een muziekronde, maar dan met een twist. Normaal vragen we je naar de artiest en titel. Ditmaal vragen we maar 1 ding: het dier dat in de titel verstopt zit. Weet jij alle dieren te spotten op deze muzikale safari?

Dit nummer komt uit 1971. Het werd een grote hit. Welk dier zit verstopt in de titel?

Paard

Je hoorde de hit ‘A Horse with no name’ van de Amerikaanse band America. Het nummer werd in enkele delen van de Verenigde Staten, waaronder Kansas City, verboden, omdat het zou refereren aan drugsgebruik. ‘Horse’ zou een bijnaam zijn voor heroïne.

Een hit uit 1984 deze keer! Welk verdrietig dier zoeken we?

Duif

Je hoorde de Prince-hit ‘When Doves Cry’. Het nummer stond op het album Purple Rain. Het was Prince zijn eerste nummer-één-hit in de Verenigde Staten en daar was het tevens de beste verkochte single van 1984.

Dit nummer uit 1983 werd pas uitgebracht nadat de artiest al was overleden. De titel bevat de naam van een dier, al verwijst hij naar iets heel anders. Welk dier is dat?

Buffel

De titel verwijst natuurlijk niet echt naar een buffel. Het lied gaat over zwarte Amerikaanse legereenheden die bekendstonden als Buffalo Soldiers. Het nummer is opgenomen tijdens Marleys laatste opnamesessies in 1980. Het werd uitgebracht op het postume album Confrontation uit 1983.

In het jaar 2000 fladderde dit dier door de hitparade? Krijg jij het gevangen?

Vlinder

Crazy Town is een rapcoreband uit Los Angeles opgericht in 1995 door Bret Mazur en Seth Binzer. De band is bekend geworden door de single Butterfly uit 2000, het liedje dat je hier hoorde!

Een kleurrijke band met een dito dier in de titel van dit plaatje. Welk dier?

Kameleon

De kameleon is best een passende keuze: hij is net zo kleurrijk als Culture Club zanger Boy George. Karma Chameleon stond in zestien landen wereldwijd op #1 in de lijsten.

Bij het horen van deze jaren ’60 plaat waan je je in een andere wereld. Welk dier is je metgezel op deze ’trip’?

Konijn

De single werd pas in de zomer van 1970 een hit; drie en een half jaar na verschijnen. Het liedje van Jefferson Airplane zit bomvol verwijzingen naar Alice in Wonderland. De ‘white rabbit’ uit de titel is er daar eentje van.

In 2008 maakte een populaire zangeres dit liedje over een dier. Het is in elk geval een vrouwelijk exemplaar. Maar om welk dier gaat het?

Wolf

Het nummer is van Shakira en heet ‘She Wolf’. Het liedje zit vol verwijzingen naar weerwolven en bevat onder meer de regel ‘There’s a she wolf in the closet – Open up and set it free’.

Dit liedje uit 1996 is niet zo onschuldig als het dier uit de titel doet vermoeden. Klaar voor rode oortjes?

Pony

Deze plaat uit 1996 was de eerste single van zijn debuutalbum Ginuwine… the Bachelor. Het liedje is nogal seksueel getint.

Voor dier nummer 9 gaan we terug naar de jaren ’70. Normaal zou je schrikken als je dit dier tegenkwam, maar het aanstekelijke liedje doet je de angst vast snel vergeten!

Krokodil

De jaren ’70 brachten Elton John de ene na de andere hit. Crocodile rock is er daar een van: het vrolijke nummer is een ode aan de rock-‘n-roll van de jaren vijftig.

Misschien wel het meest beroemde ‘dierennummer’ uit onze selectie! Eens kijken of jij ‘m weet te vangen…

Tijger

‘Eye of the Tiger’ van Survivor is geschreven voor de soundtrack van de film Rocky III. Het werd een megahit in 1982.

Goed bezig! Dat was Ronde 5 van de voorbeeldquiz. Ga snel door!

Ronde 4

Overzicht

Ronde 6